Om min tungpiercing

Hejhej!
 
Back on traaaack! Nej men, de känns lite tråkigt att ha slutat med bloggen och har sett att det finns kvar ett par trogna bloggläsare. Och eftersom detta var helt oplanerat att jag skulle blogga så har jag brist på inspiration.
Så jag tänkte att jag kunde berätta om min "nytagna" piercing i tungan som jag tog för 1 månad sen faktiskt.
 
Det började med att jag gick till en piercingstudio i Skansstull och det var både planerat men ändå spontant. För jag visste inte om jag skulle göra den eller inte och om jag orkar ha ett stort ansvar för att den inte ska bli infekterad osv. Så jag valde och bestämde mig för och boka, och avbryter man bokningen samma dag så skulle man ha fått betala 650:- alltså det priset tungpiercingen skulle kosta eftersom man har ju bokat tid och så ställer man in samma dag och de kanske hade varit flera som kanske ville ha tid just den tiden jag valde. Och eftersom det vart försent att avbryta så bestämde jag mig ändå för o göra den. Jag kände mig riktigt säker på det och ville verkligen pierca mig i tungan för jag har velat fram o tillbaka ett tag och egentligen har jag velat ha tungpiercing sen jag var 12 år gammal.
 
Så om man vill verkligen något så go for it liksom. Och det var det jag gjorde. Hade praktik samma dag och sedan åkte jag hem, drack läsk för man ska gärna dricka något med socker i innan och efter att pierca sig då man kan bli yr och man kan svimma. Drack läsk hemma men slarvade med maten och sen borstade jag tänderna, och åkte in till studion i Skansstull , tydligen så hette den East Street förut? Och nu heter den Platinum Ink. 
 
Jag pratade hela vägen till Skansstull och babblade på en massa för jag var så nervös inför "smärtan" och rädd att jag skulle svimma eftersom jag har aldrig svimmat förut. Sen fick jag papper där jag fick läsa lite om hur man tar hand om sin piercing och vad man får göra och inte göra när man har tagit den, och vad man bör göra om man får infektion osv. Jag läste det och sen fick jag skriva på ett papper eftersom jag är 18 så fick jag skriva på ett papper om att jag har läst allting och svara på frågor som t.ex. om jag har varit sjuk senaste veckan osv.
 
Sen var det dags att gå till nedervåningen där jag skulle få sätta mig och pierca mig. Fick skölja munnen med någon slags munsköljning och sedan spotta ut det. Sen fick jag ta ut tungan och han skulle markera där jag ska ha piercingen, sen tog han ett papper och torkade min tunga och tog tag tången och höll fast min tunga och sedan tog han en nål och stack igenom min tunga med den. Jag vart så besviken över att det inte gjorde ont haha! Sen satte han in piercingen och sen kunde jag prata helt normalt och han frågade om jag mådde bra och jag blev inte alls yr eller något. Sedan fick jag betala 650:- kr för den. Sedan har jag sköljt den med koksaltlösning, sjukt äckligt men vad ska man göra liksom.. Och sen har jag bara rensat piercingen med en blöt tops och har tvättat händerna innan jag rör piercingen. 
 
Jag har fortfarande läkestaven kvar och har inte varit på återbesök ännu, jag vet inte om den är läkt än? Men har inte haft ont iallafall, har dock råkat bita i piercingen och det gjorde mer ont än att ta den för att de kändes inget när jag tog den haha. Jag har faktiskt kunna äta med den sen första dagen jag tog den, så nej, jag har inte alls levt på yoghurt, barnmat eller mosad mat /banan. :) Jag har lärt mig att äta med piercingen också, så det är skönt! Jag är jättenöjd med min piercing och så fort jag kan, tror de blir nästa år innan studenten så kommer jag tatuera mig 2 gånger och kanske pierca naveln om de går! :) 
Tryck på bilderna för att förstora!
Första bilden är från samma dag jag tog den, tungan vart inte alls svullen.
Denna är tagen ungefär 1-2 dagar efter att jag tog piercingen och då var det jätte svullet men kunde ändå prata och äta. De gjorde dock ont ifall jag gäspade t.ex. (ignorera texten ) har inte originalbilden kvar.
Den här bilden, tror de hade gått nån vecka eller nått och svullnaden hade gått ner.
Den här är typ 2-3 veckor efteråt? Läkestaven är ganska lång nu. Måste åka och byta till mindre stav!