Äppelkaka och saft

Hej på er! 
 
Jag vaknade runt 16 för jag har vänt dygnet ännu en gång. Har inte alls gjort så mycket idag, det är ju trotsallt Valborg men hade inga planer då jag inte firar Valborg, ser inte något speciellt med det förutom att ungdomarna går ut och dricker, haha!
 
Jag sitter just nu och äter äppelkaka med vanljsås som pappa har bakat och dricker saft till det! Min pappa är duktig fast än det är 2a gången han bakar denna kakan och faktiskt så är det dom enda gångerna han har bakat något under hela sitt liv!
Såklart så får även katten smaka på vaniljsås, hon älskar verkligen sånt!
Annars har jag inte gjort alls mycket idag förutom att jag skickade in min månadsrapport. 
 
Ska försöka komma på något intressant ämne som jag kan blogga om ikväll!

30 April 2017.

Förlåt för dålig uppdatering har inte varit hemma. Kom hem vid 23 inatt, har sovit borta dessa dagar. Hade min första arbetsdag i Torsdags, det gick väldigt bra. Jag jobbar som barnflicka, alltså barnvakt hos familjer. Jag fick ta hand om 2 små söta tjejer, vi hade té-party och så lekte vi lite. Dom var blyga i början, sedan började dom leka med mig och sedan var det dags för mig att avsluta mitt pass.
 
Anyways, jag har varit borta som sagt och jag är verkligen så taggad inför nästa år för då kommer min kusin till Sverige i några veckor, vi har inte setts på 3 år just nu. Det känns så overkligt att vara så långt ifrån varandra då vi brukade umgås väldigt ofta när hon bodde i Sverige. Det är första gången vi är ifrån varandra såhär länge, men ser verkligen framemot tills vi ses nästa år. Vi kommer ha så mycket att prata om! När jag kollar på bilden på oss här ovanför så känns det overkligt att vi är så små där, men när vi ses nästa år så kommer hon va en nybliven 18-åring och jag en nybliven 22-åring.
 
Igår höll jag på med min blogg, satt och kodade i kodmallen och fixade till lite saker. Som ni kanske har märkt så hade jag "glitter-ikoner" förut i sidomenyn, men har nu ändrat till små symboler som leder till mina sociala medier. Tyckte glitter ikonerna tog all plats i sidomenyn, så ville ha något mer stilrent. Ändrade även min header som sagt, har lagt till en liten presentation om mig själv, ändrat typsnitt, ändrat till vanliga muspekaren, lagt till min mailadress i sidomenyn också.
 
Är supernöjd nu, det enda som behövs är som sagt en ny header, vi får hoppas på att det är fint väder denna veckan så jag kan ta lite nya bilder.
 
Jag tänkte gå och lägga mig nu, men glöm inte att läsa om mitt djupa inlägg angående mobbning/utfrysningen under det här inlägget. Det var väldigt känsligt o skriva om just det, men ibland måste man faktiskt lätta på sitt 

Självmordstankarna vid 12-årsåldern.

Jag minns..
 
Minns när jag började känna mig väldigt mobbad & utfryst av klasskamraterna i 5:an, år 2007, 11 år gammal.
Allt började med att jag brukade bli väldigt utfryst i skolan från 6års till 5an. Jag umgicks med några klasskamrater, även med kamrater som blev mobbade av andra, valde jag ändå och bli vän med dom, pågrund av att jag ville bilda min egna uppfattning om personer. Det slutade med att dom valde ändå bli vän med folk som redan mobbade dom och där blev jag.. ensam kvar.. och inte bara det, utan lärare som ville skicka mig till en skola för människor som har "problem" fast jag var en helt "vanlig" person. Lärarna blundade för detta, det vart ett bråk mellan mig & några tjejer från klassen, 5 personer mot mig, 11 år gammal var jag, jag bröt ihop och läraren började stå på deras sida.
 
Det var några månader kvar tills skolavslutningen skulle äga rum. Men det hann ej bli någon skolavslutning för mig, för jag tog mitt pick & pack och lämnade skolan på en vanlig skoldag, kom aldrig mer tillbaka. Under sommaren fyllde jag 12 år, letade efter en ny skola att börja på, hittade tillslut. Jag var så otroligt nervös inför första skoldagen, rädd att bli utfryst och inte få några kompisar alls. Det gick bra tillslut, blev vän med en tjej från samma klass första dagen och vi blev otroligt tajta sen den dagen, vi blev vänner med andra, men jag & hon var verkligen tajta och det var vi mot alla. Men några månader senare uppstod det en konflikt, och det ledde till att andra tjejer i våra parallelklasser började trakassera oss från 6an till 9an.
 
Självmordstankarna ~ I 6:an gick jag och min kompis i korridoren, ett killgäng stod lutade mot väggen och stirrade på oss. Då sa dom något till mig och jag försvarade mig. En av killarna gjorde krokben på mig och jag föll på marken, i chock. Reste mig upp och sprang till toan, låste in mig i toaletten och började hyperventilera.. jag minns, hur jag i panik försökte hitta något i toaletten, något att sätta på taket och hänga mig på plats.. Jag tror faktiskt det var från den dagen jag började få min panikattack.
Jag ville oftast ta självmord när jag var yngre speciellt i denna skolan då jag aldrig fick någon riktig hjälp varken av lärarna eller kuratorn. Jag kände mig värdelös.
 
Klassresorna ~ I skolan åkte vi på klassresa till Småland varje termin. Första gången vi skulle åka, vågade jag egentligen inte, var rädd för tjejerna som mobbade mig och min kompis. Det ledde till allt från skrik, kränkningar även lärarna fick vakta våra dörrar på nätterna så att ingen skulle komma och störa oss under natten. Denna veckan kändes som en evighet. Jag minns hur en liten sak blev en så stor sak, att vi fick stå framför alla personer i restaurangen under kvällsmålen där lärarna pratade om mobbningen. Hur jag & min kompis fick ta emot 100 blickar av alla i vår klass. De kändes som om vi hade hamnat i fängelset, med tanke på alla blickar vi fick ta emot.
 
Utfryst av min egna "bästavän" ~ Tjejen jag umgicks med som blev mobbad med mig, blev vän med en ny tjej i klassen och började utfrysa mig i flera månader. Dom utfryste mig under klassresan med. Jag minns att jag grät och bad dom sluta utfrysa mig, då vi bodde i samma rum. Dom sa förlåt, men gjorde samma sak efter 1 timme. Tillslut valde jag att inte umgås med dom, då dom mobbade folk i skolan och jag ville inte vara som dom. Sen blev den nya tjejen avstängd från skolan så jag blev vän med min "bästavän" igen. 
 
Jag har aldrig sagt att jag är perfekt som person bara pågrund av mobbningen. Jag har också gjort misstag, jag har också sagt sårande ord. 
I 6an-9an så var den jobbigaste tiden i mitt liv. Som jag berättade i mitt tidigare inlägg att jag skulle gå om 6:an var endast pågrund av att jag slarvade mig med mina skoluppgifter för jag hade en hel del frånvaro pågrund av mobbningen. Ursäkter hade jag varje gång, sjukanmälde mig 1-2 dagar i veckan, ibland 1 hel vecka. Jag har haft problem med att prata inför folk speciellt redovisningar/intervjuer. Jag får sån panik, stammar, kallsvettas, klump i magen, säger fel saker, för inombords så känner jag mig osäker, rädd att folk ska prata om mig. Jag bryr mig väldigt mycket om vad folk tycker om mig. Jag har också svårt och prata i telefon pågrund av jag har fått hotfulla samtal / meddelanden sen jag började bli mobbad i 6an & uppåt. 
 
 
Att bli mobbad/utfryst sätter sina spår ~ På nått sätt är jag tacksam över att ha blivit mobbad för det skapade mig till en starkare person. En person som tar ingen skit längre, en person som har lärt sig att man ska inte lita på allt & alla, en person som hjälper dom som hjälper mig, en person som hatar att känna sig utnyttjad då jag blev väldigt utnyttjad pågrund av min snällhet förr, dom tog det förgivet & jag gav folk miljoner chanser, fast dom förtjänade inte det egentligen. Förr i tiden brydde jag mig sällan om mig själv, jag hjälpte folk fast jag blev så himla utsatt i skolan i flera år. Jag mådde väldigt dåligt av mobbningen, men ändå ville jag få andra människor att må bra. Jag räddade livet på 2 personer när jag var 13-15 år gammal som blev mobbade i skolan och hade problem i skolan & hemmet. Jag peppade dom via nätet och jag skapade en blogg där jag hjälpte folk. Mobbningen har dock lämnat sina spår som att prata inför folk, säga vad jag tycker & tänker framför folk, har svårt med stora gäng då jag uppfattas oftast som blyg eller ointresserad/dryg, men det är för att jag har svårt att börja prata om något och jag har svårt att ta plats. Annars är jag social, öppen om allt, rolig och bjuder på mig själv 100%.
Just idag är jag inte mobbad/utfryst, jag har vänner och en pojkvän som skulle aldrig vända mig ryggen. Jag har dock vissa dagar jag känner mig ensam, men jag tror många kan känna sig ensamma vissa dagar.
 
Kära Roxana, 12-15 år gammal. Jag önskar att du visste att du skulle stå upp för dig själv o inte låta någon trampa på dig. Jag önskar du visste att du visst är värd det bästa. Jag önskar du visste att du aldrig skulle ta skit av mobbarna. Jag önskar du satte din gräns och gjorde något åt detta. Men du var så liten på jorden och ingen tog dig på allvar, ingen hjälpte dig, alla nätter du grät dig till sömns gjorde dig starkare än någonsin.
Här är en bild på mig, 15 år gammal och vilsen.

➤ 04:12

Klockan är så himla mycket och här är jag vaken & målar naglarna i denna färg.. Jobbar idag från 16.30-18.00 och det är dessutom min första arbetsdag, men har ännu inte gått och lagt mig. Bortsett från det, så är jag så himla nervös för det är min första arbetsdag som barnflicka. Jag ville också uppdatera er om att jag kom hem vid 23-tiden efter att ha umgåtts med pojkvännen i ett par timmar. Tiden går så fort när vi umgås och om 4 månader fyller vi 2 år ihop, så sjukt att tiden går så snabbt men så roligt! 
Jag tänkte iallafall bara uppdatera er innan läggdags och idag ska jag jobba så tror inte jag hinner blogga innan då jag måste fixa ett par saker innan jobbet. Vi hörs senare idag iallafall!

Sushi dejt

Väldigt många bilder blev det från igår, jag och min vän Sandra var på sushi-dejt, vi åt på Sushi Yama och hade riktigt trevligt. Dagen började med att Sandra kom hem till mig och jag duschade, sminkade mig och sedan sminkade jag henne. Har börjat lära mig göra en winged eyeliner på inre ögonvrån, ser så sjukt snyggt ut! Vi åkte in till stan vid 17-tiden och gick till Sushi Yama och efter det besökte vi en asiatisk affär, sedan följde hon med mig enda hem och så somnade jag vid 22-tiden, hade nämligen dygnat så jag var väldigt trött när jag kom hem och sov även på tåget påvägen hem haha!
Nu måste jag börja fixa mig för jag ska träffa pojkvännen, hoppas ni får en grym dag!

4 saker innan 2017 är slut

Jag vill åka på en till roadtrip. Förra året i December åkte jag och min vän Christina till Eskilstuna. Kanske inte världens big deal, men tanken som räknas! Tyckte det var sjukt fint där och vi besökte Tuna Park som är en galleria. En helt vanlig fredag gick vi upp 7 på morgonen, åt frukost på Mcdonalds och sedan åkte vi iväg på vår mini-roadtrip! Spontana? Absolut!
Vill besöka Tanto Strandbad igen, som ligger i Hornstull, Stockholm. Jag och min pojkvän har bestämt att vi ska bada/sola där på sommaren! Det är inte riktiga palmer såklart, dock ser det väldigt äkta ut och så är det en fin utsikt! Jag var där sommaren 2014 och det kändes nästan som att vara utomlands, bilden här ovanför har jag tagit när jag var där sist.
Roxana Peña Aguilars foto.Roxana Peña Aguilars foto.Roxana Peña Aguilars foto.Roxana Peña Aguilars foto.Roxana Peña Aguilars foto.
Vill besöka Göteborg en gång till! Var där förra året någon vecka efter min födelsedag. Var min födelsedagspresent från min kusin och hans tjej. Det var verkligen sjukt roligt att besöka en ny stad! Varit i Småland också på klassresa i grundskolan men det fanns inte så mycket och se där, då vi bodde på någon "läger"-rum eller vad man ska kalla det för. Det enda som fanns i närheten var en restaurang där vi åt, lokaler för våra lektioner och en bowlinghall. Och så minns jag att Ica låg ungefär 30-60 minuter haha!
Att komma bort från Stockholm i 24h är väl också väldigt mysigt! Dans, drinkar och sjö.
Vill verkligen åka på kryssning med ett gäng, har alltid haft så roligt på kryssningar och det är verkligen något jag skulle vilja göra oftare!
Bildresultat för gröna lund
Vill åka till Gröna Lund i år, inte varit där på några år! I sommar har jag och pojkvännen bestämt att vi ska åka till Gröna Lund och ha det som 2 års-dag-firande. Vi tänkte först hotell men det blir väldigt dyrt, restaurang känns för "vanligt", så tänkte det hade varit superkul att besöka Gröna Lund ihop och åka kärlekstunneln! Vilken är eran favorit åkattraktion?
 
Har självklart flera saker jag vill hitta på i sommar som att grilla, bada/sola, umgås med vänner, träffa nya vänner & bara njuta! Vi får se vad denna sommar har att erbjuda och att solen verkligen skiner i år!

Rekommenderar inredning

 
Tänkte rekommendera denna klädställningen från Ikea. Det är nog det bästa köpet! Köpte den förra året då jag var trött på min garderob för den passade verkligen inte in i mitt rum och tog all plats. Här hänger jag mina klänningar, jackor, koftor & skor. Den är även praktiskt för den har hjul och även en hylla längst ner där man kan sätta sina skor eller andra saker t.ex. böcker, förvaringslådor m.m.
♡ Länk till klädställningen finns HÄR. Den är verkligen värt och super billigt, endast 129kr!
 
Ville piffa till klädställningen så jag köpte dessa ljusbollar från Rusta, 149kr styck!
♡ Länk till ljusbollarna finns HÄR & finns flera andra sorter!

Min bästa dag någonsin

Jag har haft sjukt många bra dagar i mitt liv, som tex alla bra minnen med min familj, pojkvän och vänner. 
Men något som verkligen mitt hjärta slår lite extra för är när jag tog studenten.
När jag var 9 år gammal så såg jag min storebror ta studenten och sedan dess så var mitt mål att aldrig ge upp skolan och gå klart gymnasiet och att ta studenten.
12 år gammal slarvade jag till med mina läxor, dålig frånvaro, dåligt betyg, inte för att jag var en lat person utan för jag blev mobbad i grundskolan, jag hittade på väldigt ofta olika ursäkter till min mamma om att jag var sjuk eller hade ont i magen, men att ha ont i magen var oftast sant pågrund av att jag var rädd så fort jag gick in i skolan. Eller så satte jag pannan på elementet för då trodde min mamma att jag hade feber, jag gjorde ibland verkligen allt för att slippa gå till skolan. På den tiden hade jag en väldigt nära vän som blev också mobbad tillsammans med mig. Varje gång hon inte kom till skolan eller jag inte gick till skolan så ringde vi till varandra för och berätta att vi skulle sjukanmäla oss.
Så när hon sjukanmälde sig, så sjukanmälde jag mig & tvärtom.
 
Ibland var jag dock tvungen att gå till skolan och jag minns den jobbiga klumpen i magen när jag såg skolan från bussen. På sommaravslutningen så ville vår "mentor" prata med mig och min dåvarande kompis. Där hon sa att vi skulle få gå om 6:an pågrund av att vi hade Icke godkänt i nästan alla ämnen. Jag fick panik. Jag tänkte direkt på att mina föräldrar kommer bli besvikna på mig och att jag ville verkligen inte börja om. Det kom då till den punkten då jag var tvungen o berätta för mina föräldrar samma dag som dom kom till skolan för o se på min sommaravslutning. Dom blev besvikna, arga, frusterade och ledsna. Dom började övertyga rektorn och min mentor om att jag måste få en chans till där jag kan bevisa att jag verkligen gör mina läxor och vill ha bra betyg.
 
Dom gav mig en chans, och 7:an hade jag väldigt bra betyg fram tills 9:an. Det var verkligen inte lätt kan jag lova er, 
kuratorn tog mig och min kompis aldrig på allvar vilket ledde till att mobbingen var som värst från 6:an till 9:an. Vissa dagar var värre än dom andra.
 
År 2012 hade vi 9:ans bal och därefter hade vi skolavslutning och då var det dags för oss alla att säga adjö då vi skulle börja gymnasiet i Augusti 2012. 
I gymnasiet så var det helt okej, jag orkade inte bry mig om något annat än och bara köra på mitt egna race och att ta studenten. I 1:an gick det ganska bra, i 2an gick det upp & ner och 3:an var värst. Det var press på press på press, jag minns att jag kunde aldrig slappna av, kunde ibland dygna för och gå till skolan pågrund av ångesten och prestationen. Inte nog med det, så var jag verkligen skoltrött. Kunde inte koncentrera mig på lektionerna, samt att matten gått alltid dåligt för mig då jag blev diagnotiserad med Dyskalkyli. 
Jag höll nästan på att ge upp gymnasiet, jag ville bara bli klar med allt. Det var mycket på gång och det kändes som att tiden gick så sakta pågrund av stressen, speciellt på vårterminen då allting skulle vara godkänt och gymnasiearbetet som jag fick göra om 2-5 gånger.
 
Sen kom världens BÄSTA dag, då jag faktiskt lyckades ta mig till mitt mål och tog studenten den 5:e Juni år 2015!
 
Ge aldrig någonsin upp för det du vill nå, det kan vara jobbigt men ge aldrig upp!
 

10 FAVORIT LÄPPRODUKTER

 
Tänkte visa er en bild på mina favorit läpp produkter.
 
1,2,3,4 är mini matt läppstift från Sleek. Jag skulle rekommendera dessa då dom verkligen sitter och håller hela dagen. Fick dessa i julklapp av min pojkvän då det var det enda jag önskade mig. 
Ska tillägga även deras namn så vi börjar från nummer 1 till 4.
VELVET SLIPPER 1039 // RIOJA RED 433 // BIRTHDAY SUIT 436 // OLD HOLLYWOOD 1040
 
Från denna kollektionen så är Birthday suit min favvo.
 
5. Är ett lila läppstift från Makeup Store i färgen Endless Time, tror dock den har slutat säljas då jag inte hittar den på nätet.
6. Lip butter Blueberry Blush från Nivea som luktar otroligt gott, luktar blåbär! Läpparna blir verkligen mjuka och återfuktande. Brukar använda denna som en "bas" till när jag ska använda läppenna för då glider verkligen läppennan på läpparna!
7. Min favorit läppbalsam från Babylips är Dr. Cool, som luktar menthol och kittlas lite i läpparna, känns nästan som lip plumpers. Jag gillar denna dels för att det kittlas, läpparna blir mjuka och kan användas som ett lipgloss då den "glänser" lite på läpparna.
8. Soft Matte Lip Creme från NYX i färgen Berlin är en brunfärg som sitter helt okej men väldigt fin färg! Min har dock tagits slut men har sparat förpackningen för det finns lite innehåll kvar & för att jag ska komma ihåg vad den heter och hur den såg ut då jag ska lätt köpa den igen! Denna hittar ni HÄR
9 & 10. LÄPPENNORNA, IN & FINN //

Välbehövligt

Godkväll!
 
Jag somnade på morgonen och skulle gå upp tidigt, dumt av mig. Jag satte alarmet men snoozade, tills jag fick samtal av Sandra att hon var utanför mig och om jag kunde öppna port dörren. Vaknade upp i panik och var helt ofixad i en slarvig bulle i håret och tog på mig första bästa jag hittade i byrån.
Så vi satte oss på sängen och pratade i ett x antal timmar, allt mellan himmel & jord, det behövdes verkligen. Vi pratade om en hel del saker, om tillit i kärleken, vänskap. Det var riktigt trevligt och välbehövligt. Och så hade vi livesändning på min facebook där vi körde en challenge, "The Whisper Challenge".
 
Vi bjöd henne även på mat då det ingår när man kommer hem till mig haha, blev kyckling, klyftpotatis och sallad till lunch, slutade inte där, utan min mamma fixade efterrätt, blev blåbär o hallon till glass.
 
Morgondagens planer blir att Christina ska komma hem till mig och umgås. Vi ska sedan gå till ett ställe och fota varandra.

NEW IN

Jag har börjat köpa smink oftare just nu, då jag känner att jag behöver lite mer på sminkbordet! Allt på bilden kommer från In & Finn. 
Blev två läppennor i brun med rosa ton i, ena är ljusare & en mörkare, min favorit eyeliner från Kubiss, nude/brun nagellack & en roll on-parfym!
 
• LÄPPENNOR, IN & FINN // EYELINER, IN & FINN // ROLL ON-PARFYM, IN & FINN // NAGELLACK, IN & FINN

✈ Enjoy life ♡

 
God kväll!
 
Jag har blivit så otroligt bloggsugen på senaste tiden, har en sådan lust till att börja blogga heltid som en gång i tiden. Det känns som att jag alltid säger samma sak, att jag kommer ta tag i bloggandet och sedan bloggar jag inte på ett tag. Mycket har hänt på senaste tiden, jag klippte håret och nu är håret fräscht igen & inga slitna toppar eller dreadslock pågrund av enorma tovor i håret, yaay!
 
Inte nog med det så la jag in röd/lila hårfärg, i did it! Endast halva håret då jag inte vågade lägga färg i hela håret, var rädd att färgen skulle bli knallröd-lila. Som tur är, så ser håret fortfarande svart ut men ute i solen så skiftar håret i rödlila, verkligen superfint!
 
Förutom detta har jag umgåtts med mina vänner & pojkvännen. Firat påsk med familjen och fick även leta efter ett påskägg då den låg gömt i mitt rum med massa godis i! Dom tråkiga nyheterna var terrordådet i Stockholm, var precis påväg till min första arbetsdag som barnflicka, men tåget åkte inte in till stan pågrund av terrordådet så jag fick meddela min chef & barnfamiljen där jag fick ställa in för jag kunde inte ta mig fram, dom bad mig även att inte åka in för säkerheten.
Nästa vecka funderar jag på att besöka Dollarstore!
 
Tänkte sova nu, har vänt på dygnet och vid 14.00 idag kommer Sandra förbi och umgås med mig!