MIN SKOLGÅNG 6AN-9AN / DEL 1

2008-2012

Så jag slutade helt plötsligt på en skoldag då mina föräldrar vart arga på lärarna, så jag fick lite extra sommarlov. Under dessa månader så kollade jag upp skolor att byta till. Då hittade mina föräldrar en skola som brukade åka på klassresa (Småland/Gamleby) och man var borta från mån-fre en gång om året. Jag var lite tveksam i början och jag sa till mina föräldrar att jag vägrar åka på klassresan då jag lider utav katastrof tankar, vilket betyder att jag har svårt att vara ifrån min familj. Dom sa att jag behöver inte åka på klassresan men att dom tycker skolan verkar bra och att jag borde börja där, vi sökte in och jag kom in i den skolan!

Nu var det dags att börja i min nya skola. Jag var så himla nervös och mest orolig över att nån annan från min tidigare skola skulle också börja där, då jag orkade verkligen inte träffa på dom igen. Ville börja på en ny kula helt enkelt.
 
Dagen kom och min mamma lämnade mig i skolan då jag visste inte vart skolan låg och sen åkte min mamma hem efter 5 minuter senare då jag sa till henne att det kändes okej och att jag klarar mig. Jag satte mig vid en tjej som jag klickade väldigt bra med på direkten, vi kallar henne för Paula. Läraren bad oss att vi skulle presentera oss för personen som satt med en, så jag och Paula började presentera oss för varandra och vi hade redan roligt ihop. Efter samlingen så gick vi till matsalen och jag frågade henne om hon ville äta med mig, det visade sig att hon bodde i samma ort som mig. Dagen blev genast bättre då jag tyckte de va så roligt att ha en vän nära mitt hem och att vi hade klickat så bra ihop. 
 
Dagarna gick och så var det "fjortis-gänget" som vi kallade dom för, 12-åriga tjejerna med push up, piercingar och fick alla killars uppmärksamhet. Dom började trakassera/mobba oss utan anledning, så fort någon ny kom in i klassen som såg ut som dom så vände dom personen mot mig och Paula. Antagligen för att dom såg oss som svaga så dom utnyttjade det. Detta blev bara allvarligare och allvarligare att det slutade med samtal hos kuratorn 1-2 gånger i veckan.
Det blev blickar, knuffar, hatkommentarer på min f.d. blogg, dom skrev ut min blogg och vissa inlägg jag hade skrivit och lämnade det vid skrivmaskinen så att folk kunde läsa det jag hade skrivit, men jag fick nog och jag gick förbi dom och sa "Tack för att ni läser min blogg, älskar er!" sa jag. Dom vart lite chockade o kollade på mig, då jag brukade vanligtvis inte säga något. Sen skulle vi åka på klassresa, jag och Paula tvekade och var nära på att stanna hemma och inte åka på klassresan men vi sa till varandra att vi inte ska låta dom vinna över oss, och om vi stannar hemma så kommer dom bara se oss som svaga människor och fega. Så vi åkte på klassresan ändå, vi hade några andra kompisar i våra paralellklasser så vi va inte helt ensamma. Dock var det bara jag och Paula som blev grovt trakasserade och mobbade. 
Dom gav oss bitch blickar, förföljde oss för och skrämma oss när vi var påväg till caféterian där vi hängde på kvällarna i Gamleby, dom brukade stå utanför vår dörr och knuffa oss om vi gick förbi osv.
 
Och i skolan brukade dom gå väldigt nära oss för och knuffa oss, ropa saker efter oss och en hel del saker. 
Kuratorns tips var att vi skulle ignorera dom och bara gå förbi, men det är det enda jag fått höra av varje lärare när man blivit mobbad eller utfryst, som om de vore så enkelt att bara låtsas som ingenting när man inte ens vågade gå till skolan om inte Paula också gick, vi brukade skolka tillsammans och vi ljög till skolsköterskan om att vi var sjuka bara för att få gå hem tidigare. Vi brukade också gå hem till varandra efter skolan och dricka oboy när vi skolkade. Eftersom vi bodde i samma ort så tog vi samma buss på morgonen och så brukade vi prata i telefon när vi vaknade eller smsade, och vi frågade varandra om vi skulle till skolan. Om ena var sjuk så sjukanmälde sig den andra också, då vi fick en stor klump i magen om vi gick till skolan själv. Vi tänkte oftast "Vad kommer hända idag? Kommer dom slå mig, knuffa mig, säga elaka saker eller kommer dom faktiskt inte göra något alls idag?"
När vi gick i 6:an så var jag och Paula väldigt "busiga", vi var ganska jobbiga då vi kunde driva med folk på ett roligt sätt, pranka folk eller störa. Så en dag, var vi i ett klassrum och det var några äldre killar där som gick i 9:an och en av dom blev fly förbannad på mig för att han tyckte jag var jobbig, så han tog upp mig o tryckte mig mot väggen och "knuffade" mig mot väggen medans jag hängde och mina ben var i luften. Paula stod och kollade på medans jag bad om hjälp. En annan gång gjorde en kille krokben på mig så jag ramlade och slog mig väldigt hårt, jag pekade fuck you mot alla som stod o kollade på och även mot Paula som stod o fnissade, reste mig upp och gick in på toan och fick en panikångest och försökte hitta olika sätt att ta självmord i skolans toa..
 
I 6:ans skolavslutning så fick både jag och Paula besked om att vi behövde gå om 6:an, för att vi båda hade IG i nästan alla huvudämnen då vi missade så mycket pågrund av mobbningen. Mina föräldrar bad lärarna om att ge mig en ny chans så jag kunde förbättra mig och dom gav mig faktiskt en ny chans, däremot valde Paula att gå om 6:an. Så folk började mobba henne ännu mer för att hon gick om. Tillslut fick även hon en ny chans till att förbättra sig om hon fick börja 7:an då lärarna såg att hon blev mobbad av andra för att hon gick om. Vi båda fick väldigt bra betyg i slutet av 7:an, vi pluggade så otroligt mycket och båda verkligen kämpade för att få bra betyg trots att vi fortfarande blev mobbade. 
Några av fjortis gänget slutade sen men det kom flera som passade in i deras gäng så dom vände sig mot oss såklart, det tog liksom aldrig slut utan det var som en ond cirkel som hela tiden cirkulerade omkring mig och Paula. När vi var på friluftsdag så promenerade vi mot bussen som vi skulle ta med resten av eleverna från våra paralellklass och vår egna klass, fjortis-gänget gick bakom oss och förföljde oss, tillslut drog dom ner Paulas byxor och trosor framför andra och offentligt. Hon började gråta och en lärare sket fullständigt i det och hade bråttom till bussen och vi sa ett par elaka ord till henne då vi fick inget stöd alls och hon åkte iväg med eleverna och lämnade oss där, vi ringde till Paulas pappa och polisstationen låg ca 10 min från platsen så Paulas pappa kom och hämtade oss, vi polisanmälde tjejerna. Dom kunde inte göra mycket då dom var under 15 år. Några dagar senare i skolan så hotade en av deras kompis som var 1 år äldre än oss och bad oss dra in polisanmälan annars skulle vi "få se". Vi vägrade ta tillbaka anmälan. 
 
När vi gick i slutet av 7:an eller början av 8:an så började en ny tjej i vår klass, vi kallar henne för Lovisa. Jag tyckte hon såg snäll ut, så jag försökte övertyga Paula om att vi kanske kan bli bra vän med Lovisa. Men Paula var lite emot det, för hon tyckte det räckte med att bara jag och hon är vänner. Men jag sket i det då Lovisa var ensam och då la jag till henne på Facebook och frågade om hon ville hänga med mig & Paula dagen efter, så vi hängde och tillslut blev Paula bra vän med Lovisa. Och dom började umgås hela tiden, lämnade mig åt sidan, i början hade vi roligt alla tre men sen började dom frysa ut mig. Så jag konfronterade Paula och frågade henne varför hon dissar mig nu när hon nyligen snackade skit om Lovisa.
 
DEL 2 fortsätter i nästa inlägg annars blir det för mycket text i detta inlägg.
 

LÄMNA DIN KOMMENTAR HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Vad har du på hjärtat?: