10 NOVEMBER 2018

Förlåt för dålig uppdatering, i söndags natten mot måndagen började min mage krångla, trodde först jag hade blivit magsjuk då jag ätit mycket fet mat och skräpmat i helgen. Sen började väldigt konstiga smärtor vid nedre delen av ryggen, alltså verkligen värre än mensvärk. Det kom även illamående samtidigt o hade dålig aptit, kunde inte sova på nätterna utan att vakna ungefär 3-5 ggr pågrund av smärtan o grät. Igår gjorde det ännu mer ont när jag vaknade så mina föräldrar följde med till akuten då jag inte vågade åka buss själv eftersom jag mått så pass dåligt, vill inte heller spy när jag är ensam då jag lider av spyfobi och jag tycker det är så jobbigt och må illa när man inte har stöd eller när man ska spy. Vi åkte in till akuten och jag fick hjälp efter ca 2 timmar och som tur var så fick jag en bra doktor och han hittade orsaken direkt, hade tydligen en infektion i urinledarna och fick ta blodprov för dom trodde först att jag hade fått infektion i njurarna.
 
Allting var bra förutom infektionen i urinledarna, sen kom även Sophie dit och hon skulle kolla upp sin tand och sen väntade hon på att jag skulle bli klar. Sen åkte hon hem och jag åkte hem med, fick antibiotika.
Kom hem och låg med värmekudde hela natten och sov mycket bättre inatt jämfört med resten av dagarna, antibiotikan verkar ha hjälpt mig!! 
 
Veckans planer är att imorgon fira farsdag o äta go mat, på måndag ska jag följa min kusin till banken o sen ska hon sova över hos mig, på tisdag ska jag fotas om jag mår bättre de vill säga och på fredag kanske jag ska på begravning och helgen jobbar jag på en barnmässa. Nu ska jag vila och spela lite, kanske skulle träffa Javiera ikväll och ha filmkväll men vet inte ännu!

STORYTIME TERRORATTACK DROTTNINGGATAN

Tänkte berätta om terrorattacken i Drottninggatan den 7 April 2017.
 
Några veckor innan hade jag en mardröm, om att jag va i stan och såg en bil åka förbi utanför en butik och jag minns att jag gömde mig, de va dock natt i denna dröm, när jag vaknade så berättade jag för mina föräldrar att jag drömde om en terrorattack.
 
 
Den 7 April 2017 var jag med Andreas, jag hade en väldig konstig oro i magen, men tänkte på att de kanske va för de var min första arbetsdag. De va min första jobb dag som barnvakt hos en familj, jag är alltså barnflicka. Jag va i god tid, satt på tåget och var påväg till jobbet. Jag hade planerat att åka till drottninggatan efter att jag jobbat klart då jag ville gå och shoppa och kolla i butiker som jag vanligtvis brukar göra då jag tycker det är skönt ibland att kolla i butiker ensam för jag är en sådan person som kan gå in i flera butiker och ta min tid på att kolla kläder så blir väldigt stressad om en annan jag går med kollar i 5 min snabbt och sedan går haha.
Jag satt på tåget och hörde att tågchauffören sa att tåget står still då polisen har sagt att någon fanns på spåret och då skulle vi få vänta tills dom får grön signal. Det gick ca 15 min och ingenting hände, jag sms:ade till mamman jag jobbar hos och sa att jag lär bli försenad för att någon befinner sig på spåret. Fick inget svar utav henne. Jag väntade ett tag till och så tar jag av mig hörlurarna för folk blev lite chockade, vissa tog upp telefonen i panik och då hörde jag att en man sa att det har skett en terrordåd i Drottninggatan, och anledningen till att personen var på spåret var för att gömma sig i ren panik. Precis då fick jag ett sms av min chef som undrade om jag är i säkerhet eftersom de är terrordåd i stan. Jag blev chockad och fick panik, visste inte vart jag skulle ta vägen för jag va några minuter ifrån med tåget från stan och jag visste inte vart jag skulle ta vägen, jag blev rädd att något mer skulle hända på nått annat ställe då det brukar vara så att när en terrorattack pågår så är oftast flera inblandade och skapar andra terrorattack på andra ställen.
 
Jag började springa ut från tåget och blev rädd att någon terrorattack skulle hända på tåget så jag sprang ut från tåget och stationen ut mot en skog. Efter ett tag försökte jag ringa Andreas men kunde inte få tag i honom eller mina föräldrar pågrund av överbelastning i telefonlinjen. Då började jag nästan gråta och visste inte vart jag skulle ta vägen, jag hade inte heller råd för taxi och ingen av min familj har bil så jag visste inte vad jag skulle göra. Människor erbjöd skjuts, vissa öppnade sina dörrar till sina hem och erbjöd värme & mat. Min mobil dog och jag fick ännu mer panik, dock så hann några tjejer swisha mig för taxi.
Jag fick vänta väldigt länge ungefär 2 timmar tills jag kom fram till Andreas.
 
Kom äntligen fram och var i trygga händer o jag är så glad att jag inte åkte till stan eller att jag befann mig där. Efter att detta hände så har jag inga hörlurar i stan speciellt vid drottninggatan för vill kunna höra skrik, ljud osv ifall att något händer igen. Jag går inte heller på mitten då jag vill hinna slänga mig in i en butik.
 
Vila i frid alla som gick bort även stackars hunden <3