STORYTIME TERRORATTACK DROTTNINGGATAN

Tänkte berätta om terrorattacken i Drottninggatan den 7 April 2017.
 
Några veckor innan hade jag en mardröm, om att jag va i stan och såg en bil åka förbi utanför en butik och jag minns att jag gömde mig, de va dock natt i denna dröm, när jag vaknade så berättade jag för mina föräldrar att jag drömde om en terrorattack.
 
 
Den 7 April 2017 var jag med Andreas, jag hade en väldig konstig oro i magen, men tänkte på att de kanske va för de var min första arbetsdag. De va min första jobb dag som barnvakt hos en familj, jag är alltså barnflicka. Jag va i god tid, satt på tåget och var påväg till jobbet. Jag hade planerat att åka till drottninggatan efter att jag jobbat klart då jag ville gå och shoppa och kolla i butiker som jag vanligtvis brukar göra då jag tycker det är skönt ibland att kolla i butiker ensam för jag är en sådan person som kan gå in i flera butiker och ta min tid på att kolla kläder så blir väldigt stressad om en annan jag går med kollar i 5 min snabbt och sedan går haha.
Jag satt på tåget och hörde att tågchauffören sa att tåget står still då polisen har sagt att någon fanns på spåret och då skulle vi få vänta tills dom får grön signal. Det gick ca 15 min och ingenting hände, jag sms:ade till mamman jag jobbar hos och sa att jag lär bli försenad för att någon befinner sig på spåret. Fick inget svar utav henne. Jag väntade ett tag till och så tar jag av mig hörlurarna för folk blev lite chockade, vissa tog upp telefonen i panik och då hörde jag att en man sa att det har skett en terrordåd i Drottninggatan, och anledningen till att personen var på spåret var för att gömma sig i ren panik. Precis då fick jag ett sms av min chef som undrade om jag är i säkerhet eftersom de är terrordåd i stan. Jag blev chockad och fick panik, visste inte vart jag skulle ta vägen för jag va några minuter ifrån med tåget från stan och jag visste inte vart jag skulle ta vägen, jag blev rädd att något mer skulle hända på nått annat ställe då det brukar vara så att när en terrorattack pågår så är oftast flera inblandade och skapar andra terrorattack på andra ställen.
 
Jag började springa ut från tåget och blev rädd att någon terrorattack skulle hända på tåget så jag sprang ut från tåget och stationen ut mot en skog. Efter ett tag försökte jag ringa Andreas men kunde inte få tag i honom eller mina föräldrar pågrund av överbelastning i telefonlinjen. Då började jag nästan gråta och visste inte vart jag skulle ta vägen, jag hade inte heller råd för taxi och ingen av min familj har bil så jag visste inte vad jag skulle göra. Människor erbjöd skjuts, vissa öppnade sina dörrar till sina hem och erbjöd värme & mat. Min mobil dog och jag fick ännu mer panik, dock så hann några tjejer swisha mig för taxi.
Jag fick vänta väldigt länge ungefär 2 timmar tills jag kom fram till Andreas.
 
Kom äntligen fram och var i trygga händer o jag är så glad att jag inte åkte till stan eller att jag befann mig där. Efter att detta hände så har jag inga hörlurar i stan speciellt vid drottninggatan för vill kunna höra skrik, ljud osv ifall att något händer igen. Jag går inte heller på mitten då jag vill hinna slänga mig in i en butik.
 
Vila i frid alla som gick bort även stackars hunden <3

LÄMNA DIN KOMMENTAR HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Vad har du på hjärtat?: